Chili, dat is voor mij echt comfort food. Na een lange dag, of zoals nu in corona tijden wanneer je eens een baaldag hebt, dan kan dat zoooo hard smaken. Het vindt dan ook nog eens zijn oorsprong in de Mexicaanse keuken en dat maakt het nog eens een extra hit. I’m all about the spicy way of life 🙂 Het is ook één van die gerechtjes waar je bij kan improviseren als je niet alle ingrediënten in huis hebt. Voorraadkast koken for the win!
Voor mij mag het zeker de sin carne versie zijn, mijn mannen zijn dan wel nogal verknocht aan hun vleesje in de chili. Binnenkort toch eens op zoek naar dat veggie gehakt 😉
Niet veel keuken inspiratie voor de komende dagen? Chili is al-tijd een voltreffer! En op een klein halfuurtje kan je de beentjes onder tafel schuiven en aanvallen.
Benodigdheden (voor 6 personen):
-2 rode ajuinen
-2 rode paprika’s
-(optioneel) 500gr gehakt
-2 blikjes kidney bonen
-2 blikjes tomatenblokjes
-1 blikje maïs
-2 el komijn (told you I’m all about that spice ;-))
-1 tl koriander
-1 tl paprikapoeder
-peper en zout
-olijolie
-100 ml room (kan ook soya variant zijn)
-2 el citroensap
Bereiding:
-snij de ajuinen en paprika’s in fijne snippers
-doe ze me wat olijfolie in de pan en laat ze een vijftal minuten stoven
-voeg het gehakt en de kruiden toe en bak bruin
-voeg de maïs, kidneybonen en tomatenblokjes toe
-roer goed om en laat een tiental minuutjes sudderen op een laag vuur
Intussen kan je de zure room maken:
-doe de room en het citroensap in een mengkom en klop tot een iets vastere substantie
-laat de room nog even koelen voor het serveren
En nu smullen maar!
Serveertip: snij een vijftal pitta broodjes in driehoekjes, laat deze even bakken in de oven en dippen maar!

No Comments