Het is september en dat betekent dat soup season hier weer van start is gegaan. De jongens vinden niets zo heerlijk als een warme kom soep als ze van school thuiskomen. Woensdag is hier dan ook steevast soepdag.
Want woensdag is ook marktdag. Je vindt er de meest verse groenten en fruit van het seizoen. En dus sla ik wekelijks een hele voorraad in. Na school staat er dan ook een heerlijke pot soep te pruttelen op het vuur. De manier om je kids een grote portie groentjes te doen eten zonder dat ze het zelf doorhebben.
De absolute favoriet bij de jongens is pompoensoep. Zodra pumpkin season begint, krijg ik de vraag wanneer er nog eens pompoensoep op het menu staat.
En omdat velen van jullie ook benieuwd waren naar het recept, vind je het bij deze hier terug!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 butternut pompoen
- 2 grote witte uien
- 3 (groenten) bouillon blokjes
- verse gember of gemberpoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
- hak de uien fijn
- snij de pompoen in blokjes, verwijder eerst de schil (kan perfect met een fijnschiller!)
- verwarm de oven voor op 180°
- verdeel alles over een bakplaat en giet wat olijfolie eroverheen
- laat een 40-tal minuten in de oven en roer regelmatig eens om
- snij de gember fijn (verwijder eerst de schil) (ik gebruik een drietal schijfjes maar meer of minder kan ook naar smaak)
- doe de uien, pompoen, bouillonblokjes en gember in een grote kookpot en voeg water toe
- laat nog een halfuurtje koken
- voeg peper en zout toe naar smaak
- mix grondig
Zo eenvoudig kan het zijn! Een soepje waar je wellicht hoog mee kan scoren. Als afwerking kan je een scheutje room toevoegen en nog een beetje gember poeder over strooien. Serveertip: artisanaal stokbrood, bestreken met een beetje zoute boter 😉 Bon appetit!

No Comments