Loading...

Recept: Po’ boys

Recept Po' boys by Lifebetweenboys
In een huis vol mannen klinkt een gerecht met de naam ‘Poor boys’ alvast niet slecht. Het vond zijn oorsprong in Louisiana, New Orleans en tikt voor mij alle boxes onder de term ‘Soul food’. Ik probeer graag nieuwe gerechten uit, maar tijd is daar helaas vaak een spelbreker.

Zeker met voetbal en basketbal trainingen van de jongens drie avonden per week, schiet uitgebreid koken er vaak bij in. Een snel maar heerlijk recept is hier dan ook een echte winner!

En laat Po’ boys nu net al die dingen zijn. Nog leuker is dat je er volop mee kan variëren. Ik koos voor de fried seafood versie, maar je kan het ook bereiden met vlees als dat meer je ding is. Ik koos voor een vrij simpele versie met enkel sla en tomaten naast de scampi’s, want drie jongens met allemaal verschillende ‘goestingskes’ en evenveel dingen die ze niet lusten.

Op de originele versie met vlees vind je meestal sla, tomaten, augurken, mayonaise en ‘hot sauce’ om het af te werken terug. De seafood versie krijgt er doorgaans een laagje gesmolten boter bovenop.

De saus liet ik aan de jongens zelf over, en daar maakten ze gretig gebruik van. Maar verder werd het wel gesmaakt door hen allemaal (yup, zelfs de moeilijke eter van de bende zette er gretig zijn tanden in).

Ook honger gekregen? Hier het super makkelijke recept!

Benodigdheden voor 4 personen:

-2 stokbroden (de brede versie)

-500 gr gepelde scampi’s

-sla

-tomaten

Bereiding:

-paneer de scampi’s

-bak de scampi’s goudbruin aan beide kanten (frituren kan uiteraard ook)

-beleg het stokbrood eerst met de groenten naar keuze

-leg de scampi’s bovenop de groentjes

-top it off met een heerlijk sausje

-voor de grote hongerlijders: een frietje erbij doet wonderen 😉

That’s it!

Recept Po' boys by Lifebetweenboys

You might also like

No Comments

Leave a Reply