Loading...

Spinazie met een Oosterse twist

Recept Spinazie met feta by Lifebetweenboys
Spinazie, tot voor kort zagen mijn kids het vooral als een lelijk groen beest. Maar zelfs zij bezwijken voor dit gerechtje. Voor ons een echte klassieker die al jaren mee gaat en keer op keer het water in de mond doet lopen tijdens het klaarmaken. Te goed dus om niet te delen. En de upside? Klaar in vijftien minuten!

Feta vindt vooral zijn oorsprong in Griekse en Turkse gerechten, maar ook in een Oosters gerechtje kan het heerlijk smaken. Ik maak dit spinazie gerecht al jaren klaar en paste het door de jaren heen wat aan. Dit is hoe het momenteel op tafel komt!

 

Benodigdheden voor 4 personen:

 

  • 1kg spinazie
  • 2 blokken feta  (liefst zachte kaas)
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 2 tl curry poeder
  • 4 Marzano tomaten

 

Bereiding:

 

  • Verhit een (wok)pan met een beetje olijfolie op een laag vuur.
  • Spoel de spinazie grondig (zandkorreltjes smaken niet zo lekker 😉 )
  • Snijd de spinazie fijn en voeg ze stelselmatig toe aan de pan.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze ook toe.
  • Roer goed om en giet het overtollige water weg.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Voeg als de spinazie bijna klaar is 1 blok feta toe en roer om.
  • Voeg de tweede blok feta toe vlak voor het serveren en roer nog eens om.

 

Het perfecte gerecht voor wanneer het snel moet gaan, maar je toch een gezond maal op tafel wil toveren. En de restjes vormen een snelle en lekkere lunch voor de dag erna 😉

 

Smaakt heerlijk met platbrood of turks brood!

Ook overheerlijk met kikkererwten of zonnebloempitten, als jullie dat wel verkocht krijgen aan de kids, ik alvast niet 😉

 

Recept Spinazie met feta by Lifebetweenboys
Recept Spinazie met feta by Lifebetweenboys
Recept met feta by Lifebetweenboys

 

 

 

 

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply